Безсмъртният психолог Зигмунд Фройд посочва, че ако трябва да избира

...
 Безсмъртният психолог Зигмунд Фройд посочва, че ако трябва да избира
Коментари Харесай

10 причини защо не искате да сте милиардер

 Безсмъртният психолог Зигмунд Фройд показва, че в случай че би трябвало да избира сред безпаричен и богат пациент, постоянно би заложил на богатия.

Защо? Защото заможният към този момент знае, че парите не са отговор на неговите проблеми.

Тези от нас, които не са толкоз просветени, постоянно си показват, че в случай че имат частен аероплан, яхта и гараж, цялостен със скъпи коли, няма по какъв начин да не живеят живот, цялостен с задоволство.

„ Парите не могат да купят благополучие, само че несъмнено ще ви донесат по-добър клас мемоари “, споделя вложителят Уорън Бъфет.

В работата си постоянно съм намирал от време на време занимателни доказателства, че супер богатите не са супер щастливи, като няколко изследвания на Boston College поддържат моите чувства, написа за Forbes Реми Блуменфелд, който има опит като продуцент на телевизонното предаване Who`d Be A Billionaire, познато у нас под името „ Стани богат “.

Според изследването, интервюираните заможни хора постоянно са неудовлетворени, защото огромното положение води до дълбоки паники по отношение на любовта, работата и фамилията. Често даже се оказва, че колкото по-голямо е благосъстоянието, толкоз по-големи са паниките.

Въпреки че някои хора изпадат в клопката на въображението, че качеството на живот може да се промени автоматизирано с пари, обстановката не е тъкмо такава, написа Реми Блуменфелд, прилагайки 10 аргументи за какво не желаете да сте милиардер.

1. Ще се притеснявате за пари даже още повече

Повечето хора си мислят, че за пари се тормозят единствено бедните. Това обаче въобще не е по този начин, като богатите даже изпадат в много по-дълбок стрес по отношение на положението си.

Те постоянно се тормозят да не го изгубят, тормозят се за вложенията си, както и за резултатите от съществуването на толкоз доста пари. Колкото повече са нулите, толкоз по-голяма е паниката.

2. Няма да знаете кой ви е другар и кой не

Милиардерите се усещат по този начин, като че ли другарствата им се крепят на благосъстоянието им. „ Започнах да се чудя какъв брой хора щи ни отрежат, в случай че не имат вяра, че ще получат нещо от нас “, показва един от интервюираните богаташи в изследването на  Boston College.

Друг участник в проучването декларира, че доста малко хора знаят равнището на благосъстоянието му. „ Ако знаеха, в множеството случаи имам вяра, че това би трансформирало взаимоотношенията ни. “

3. Много хора ще ви презират или ще ви завиждат

Особено в случай че сте наследил благосъстоянието си, мнохо хора ще ви ненавиждат или ще ви завиждат. „ Често на най-богатите в света им се придава отрицателна оценка “, споделя психологът Робърт Кени, който е един от учените, стоящи зад изследването.

4. Липсата на занимания не носи нищо положително

Много от нас мечатят да не се постанова да работят, само че живот без труд може елементарно да завие към чувството за безцелност.

Изкачването в специалността или пътят на бизнесмена постоянно служи като измервателна единица, когато претегляме триумфа си.Без работа може да се окаже много мъчно да прецените дали времето ви е отишло за нещо потребно. „ Късметлийският клуб на спермата “ (така Уорън Бъфет назовава наследниците на богатство) постоянно страда от липса на мотивация за каквото и да е било или няма никакво предпочитание да излезе отдолу под сянката на родителите си.

5. Притеснявате се повече за децата

Въпреки че милиардерите са сигурни за образованието на децата си, те постоянно се тормозят, че парите могат да ограбят упоритостите им. Един от интервюираните в изследването на Boston College показва, че съществуването на пари може да сътвори „ извратена позиция за света “ у децата.

„ Парите могат да ги объркат, да им дадат чувство, че постоянно са прави, да предотвратят опцията им да развият възприятие на съпричастност и съчувствие “, прибавя той.

6. Сравнявате притежанията си с други милиардери

" Те желаят яхтата им да е най-хубавата “, споделя жирналистът Рейчъл Джонсън, „ и усещат болежка, когато яхтата на някой различен е по-голяма. Чувстват се като че ли са се провалили. Въпреки че, по този начин или другояче, имат лична голяма яхта “.

7. Подаръците губят смисъла си

Представете си свят, в който цената на всички дарове се мери в пари. „ Това е много добър подарък, само че предходната година ми подари кола... “

8. Притежавате доста парцели, само че губите чувство за дом

Средностатистическият милиардер има шест парцела: главно жилище, планински или ски парцел, плажен подобен, къща в някое малко селце или ранчо, градско жилище и някакъв тип исторически парцел.

Така в даден миг тези хора се губят в множеството си притежания – домът остава някъде в спомените или фантазиите. Ако прибавим към сметката и множеството водачи, прислужници, готвачи и впрочем, чувството за уют избледнява правопропорционално на броя на чиновниците.

9. Истинската обич става даже още по-трудна за разкриване

Когато става дума за роматика и обич, нещата се трансформират в призрачен сън, защото милиардерите не могат да се доверят на никого. Винаги се усещат по този начин, като че ли сътрудниците им ги употребяват.

„ Надявам се да не получа злобни писма поради това, само че най-хубавата кариера за жена е да се ожени за състоятелен мъж без предбрачен контракт “, споделя именитият юрист по бракоразводни каузи Раймънд Тут.В изследването на  Boston College заможна майка споделя, че се тормози за дъщерите си, защото мъжете към тях могат да се почувстват „ безсилни “, защото губят ролята си на покровител.

За да цитираме още веднъж Фройд, „ Любовта и работата са двете неща, които би трябвало да вършиме в живота “. Многото пари могат да навредят и на двете.

10. Чувствате се като че ли сте изгубил правото си да се оплаквате

Повечето хора се оплакват постоянно. Милиардерите обаче усещат, че са изгубили това право, защото се опасяват да не звучат неблагодарници.

Но в последна сметка, милиардерите също са хора, като всички останали, само че мащабът към тях е просто по-голям: по какъв начин да имат вяра, по какъв начин да обичат, по какъв начин да бъдат обичани, по какъв начин да се усещат оценени и да правят оценка, по какъв начин да намират смисъл оттатък „ имане “ и „ правене “.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР